| | |
  • Русский
  • Мох

    стабілізований мох на камінні в саду

    Стабілізований мох – це повністю натуральний матеріал, в якому штучним шляхом припиняють всі внутрішні процеси. За допомогою «консервації» природна рідина замінюється спеціальним розчином. Така «обробка» зберегти все м’якість, пишність і пружність натурального моху. Також розчин на основі натуральних мінералів і гліцерину дозволяє підібрати оптимальний колір серед більш ніж 30 різних варіантів.

    Стабілізований мох купина або ягель нерідко розміщується в якості декору на зовнішню стіну будівель. Може служити повноцінною прикрасою заміської ділянки або виступати в якості штучного живоплоту. Купити стабілізований декоративний мох на стіну все частіше вважають за краще власники приватних будинків, дач і розкішних котеджів. Все тому, що цей природний матеріал зберігає фактуру, насиченість кольору і привабливість протягом цілого року.

    Якого виду буває стабілізований мох

    Обробка рослин шляхом «консервації» – технологія відносно нова. Вперше вона була застосована в 1998 році. Приблизно тоді почали проводити активні експерименти по стабілізації різних типів лишайників. Багато сортів позитивно відреагували на дану процедуру. Сьогодні найбільш довговічними і популярними є такі типи лишайників:

    стабілізований мох купина

    • Мох ягель – найпоширеніший представник даного виду рослинності. Він виділяється м’якою структурою, рельєфними і злегка пухнастими паростками висотою не більше 5-8 см. Цей стабілізований декоративний мох на стіну забарвлюється буквально в будь-який колір, що дозволяє реалізувати найсміливіші дизайнерські ідеї.

    • Мох купина. Даний представник лишайників виділяється своєю кулястою фактурою. За рахунок незвичайного зовнішнього вигляду, його активно використовують в оформленнях різних композицій. На території заміських будинків відмінно виглядають кашпо зі стабілізованим мохом купиною.

    • Мох плаский. Цей вид є найнижчим (висота паростків до 1,5 см). Крім «гладкого ворсу», він вирізняється високою стійкістю до дії ультрафіолету і найнижчою ціною. Саме завдяки цим якостям купити стабілізований мох плоскої форми доцільно для прикраси фасаду будинку або певної зони ділянки.

    Ціна такої природної декорації може змінюватися в залежності від декількох факторів. Вагомий вплив на вартість надає країна походження. Скандинавський або норвезький стабілізований лишайник вважається найпрестижнішим. Він вирізняється особливим зовнішнім виглядом і підвищеною стійкістю до мінливих погодних умов.

    Стабілізований мох як спосіб озеленення ділянки

    доріжка з каменю і моху

    Всі типи цієї «законсервованої» рослини здатні виступати в ролі окремого елемента декору, але частіше надаються в комплексі послуг з ландшафтного дизайну. Завдяки високій стійкості і практично необмежені можливості в оформленні, стабілізований мох купина або ягель дуже популярний у вертикальному озелененні.

    Замовити таку послугу можна в різному виконанні. Територію може прикрашати як невеликий фрагмент, так і повноформатна композиція з лишайника.

    Живий декоративний мох на стіну

    Обклеювання – найефективніший і простий спосіб прикраси зовнішніх стін будинку, паркану та будь-якої іншої будови лишайником. В цьому випадку не потрібно ретельної підготовки поверхні. Досить нанести тонкий шар ґрунтовки і поклеїти декор мох на стіну.

    Крім економії часу і невисокої ціни, цей спосіб декору дозволяє реалізувати буквально будь-який малюнок з природного матеріалу. До того ж, клейка моху на стіну виглядає максимально природньо. Лишайник ніби проростає крізь будівлю.

    Панелі з стабілізованого моху

    При декоруванні таким способом, ягель або плоский лишайник приклеюється на спеціальну підставу, наприклад, лист фанери або ДСП. Далі панель кріпиться до стіни саморізами, які пізніше прикриваються рослинами.

    Головною відмінністю цього способу оформлення є зручність демонтажу. Стабілізований мох ягель (або плоский) легко знімається разом з панеллю і не залишає після себе помітних слідів на поверхні.

    Частковий декор

    «Консервований» мох купина або ягель нерідко виступає в оздобленні фонтанів, альпінаріїв, клумб і інших індивідуальних зон в ландшафтному дизайні. Він відмінно тримає форму, не вигоряє на сонці і не вимагає ретельного догляду. Добре поєднується з різними елементами конкретної зони на території і її відтінками.

    Де замовити озеленення мохом

    Студія ландшафтного дизайну «Втілена мрія» надає комплекс послуг з оформлення заміської території будь-якої площі. У нас можна замовити оригінальний декор стін будинку або окремих зон на території стабілізованим мохом. До кожного проекту ми підходимо індивідуально. Враховуємо особливості місцевості та побажання замовника.

    Стабілізований мох купина, ягель і інших сортів стане оптимальним рішенням з облагороджування ділянки. Звернувшись до нас, ви отримуєте якісний результат в максимально стислі терміни. Всі роботи виконуються під строгим контролем фахівців з великим практичним досвідом.

    Студія ландшафтного дизайну "Втілена мрія" © 2024